Test Hazırlama Teknikleri

Test Hazırlama Teknikleri

11.02.2022 2004

Çağımızda hızla gelişen bilim ve teknoloji, eğitimin her alanını etkilediği gibi, eğitim yaklaşımlarında da köklü değişimleri zorunlu kılmıştır.Bu anlamda bilginin  hızla yenilenerek üretildiği günümüzde birey ve toplumun geleceği,bilgiye ulaşma, bilgiyi kullanma  ve üretme becerilerine bağlıdır. Bu becerilerin kazanılması ve hayat boyu sürdürülmesi için bilgi üretimine dayalı çağdaş bir eğitim gerekmektedir.Bu gelişim sürecinden öğrencilerin;anlama, sıralama,sınıflandırma,sorgulama,ilişkikurma,eleştirme,tahminetme,analiz-sentezyapma ve değerlendirme, bilgiyi araştırma, yorumlama ve zihninde yapılandırma, kendini ifade etme,iletişim kurma,arkadaşlarıyla işbirliği yapma,tartışma gibi çeşitli ve üst düzey zihinsel becerileri kazanmaları ve uygulamaları beklenmektedir.

Okulun en önemli işlevlerinden bir tanesi, bilginin yeni kuşaklara aktarılması, öğrencilerin hayata hazırlanması olarak belirtilmektedir. Bu bağlamda günümüzde bilim ve teknoloji alanındaki bu gelişmelere paralel olarak okulların amaçları, daha doğrusu öğrencilerde oluşması beklenen nitelikler de oldukça değişmiştir.

Artık günümüz insanından bağımsız öğrenme,problem çözme,iletişim becerileri,empati,zor anlarda isabetli kararlar alıp bunları uygulayabilme,yaratıcı düşünme,iş birliğine yatkın olma, kendi kendini yönetebilme, eleştirel düşünme vb. nitelik ve becerilere sahip olarak okullarından mezun olmaları beklenmektedir.

Bu yüzden beceri temelli soruların nasıl hazırlanması ile ilgili öğretmenlerimize 'Zoom  uygulaması 'üzerinden bilgilendirme yapılmıştır

 

11-02-2022